Jobbig dag

Det är pest och pina att vara i övergångsåldern....för det är jag absolut. Antingen har man lite mensblödningar....eller så är det rena blodbadet....eller så har man inget på massor med månader. Just nu är det variant blodbad....och till detta menssmärtor som jag inte haft sedan jag var i tonåren. Lägg till detta att hjärtat får spader och slår miljoner extraslag på grund av att kroppen blir stressad....kroppern värker 100 gånger mer än vanligt....det snurrar i huvudet och jag kallsvettas. Låter väl ganska roligt eller hur. Ja just så har jag det just nu. Har faktist bara haft lust att ligga stilla och inte göra något men se det fungerar inte så bra. Man måste ju tyvärr gör avissa saker ändå. Det värsta var att jag var tvungen att knalla iväg till affären och apoteket....och det var nödvändigt. Fick i eländet i alla fall sällskap av gubben. Skyndade mig att uträtta ärendena så fort det bara gick för att komma hem igen. Resten av dagen blev det i alla fall soffläge. Passade på att läsa ut en himla bra bok. Historikern av Elizabeth Kostova. Vad den handlade om och vad jag tyckte kan ni läsa på min hemsida. Länken finns här bredvid.


Avgjort



Ja igår avgjordes alltså årets Let´s Dance. Det blev 145 kilo tunga världens starkaste man Magnus Samuelsson och hans Annika som avgick med segern. Välförtjänt. Han har utvecklats enormt sedan program 1. Men Laila Bagge var grymt bra hon också. Hennes och Tobias shownummer var så grymt bra så jag fick rysningar. Helt perfekt. Ja nu kommer det allt kännas tomt på fredagkvällarna. Undrar vad man skall kika på då? Talang 2009 börja visst....men det är väl inte jag så där jätteintresserad av.  Ja vi får väl se....kanske kikar på det i brist på annat.

Tog mig ut en stund idag. Var ändå tvungen att gå och handla. Idag var det lite skönare än de senaste dagarna. Det blåste inte alls så kallt. Hoppas det står sig. Men det vet man aldrig den här tiden på året. Vädret kan svänga kraftigt från dag till dag.

Jag brukar i vanliga fall ägna lite tid åt att spela World of Warcraft...ja maken lurade ju mig att testa det spelet för något år sedan. Det är riktigt kul. Orkar inte sitta så himla länge framför datorn när jag har ont så jag har försummat mina karaktärer där nu det senaste. Får väl ta och vårda dem någon dag :) Inte för att jag tror att dom saknat mig.

Nu är det nog antingen soffläge för att fortsätta med min jättebra bok....eller så kikar jag nog på en film....är absolut inget på TV som jag är intresserad av ändå.

Nu smäller det

Ja idag är den stora dagen. FINAL i Let´s Dance. Magnus och Annika mot Laila och Tobias. Vem skall det bli som i år tar hem den åtråvärda glasskon. Man kan väl säga att det är två par som båda är värda vinsten. Laila har visat en enorm dansbegåvning ända från början och Magnus har visat prov på enorm utvecklaing. Nu är det bara att vänta och se. Om inte allt för många timmar vet vi.

Vad har jag gjort tidigare idag då i väntan på den stora finalen. Jo jag började dagen med att tvätta för andra gången denna veckan. AJAJAJ....inte gott för kroppen. Att hänga tvätt gör aldrig gott för mina onda muskler. Men vad gör man. Jobbet måste göras. Som tur var så hjälps jag och gubben alltid åt med tvätten. Det är väl en tröst. Sen har vi varit ute en kort sväng i vårt snösslaskiga Borås. Och till sist så har vi kikat på en film. Idag blev det den nya versionen av Death Race med Jason Statham i huvudrollen. en riktigt grymt bra action. Gillade den helskarpt.



Nej nu skall jag varva ner och försjunka i bokens värld en stund fram till Let´s Dance börjar.

Fint men....

....kyligt. Jo det är faktiskt riktigt kyligt i vinden och har så varit nu några dagar. Men solen strålar på dagarna så vi har passat att gå ut en stund varje dag. Man måste ju passa på mellan allt annat som måste göras. Har haft en hel del städ och annat de senaste dagarna och igår hade jag massor med tvätt. Hann dessvärre inte tvätta allt som behövdes så jag fick boka ytterligare tvättid till i mogron bitti. Pust!!!! Blir lite sliten när det blir mycket.

När vi variit ute de senaste dagarna har vi faktist shoppat några roliga grejer. I går köpte jag tre böcker som jag ser fram emot att läsa. Det var dessa:

 
   

Sen har vi köpt några filmer. En av dem är såklart Quantum of Solace....nya Bondfilmen som släpptes på DVD igår. Vi kikade på den igår kväll och den var riktigt grymt bra.



Vi har även kikat på filmen Traitor som vi hade hyrt. Det är en action som jag tyckte att det var för lite action i. Den kunde varit bättre.



Nu är jag trött. Skall slänga mig i soffan och läsa och eventuellt slumra till en halvtimme så jag orkar hålla mig vaken och se veckans avsnitt av 24.

söndag kväll

Idag har inte mycket blivit gjort. Jag har mått uruselt...haft fruktansvärd värk, så jag har mest vilat. Då är det bra med en god bok. jag har nyss börjat läsa Historikern av Elizabeth Kostova...en bok som än så länge är vansinnigt bra. Har väl hunnit snart hunnit halvvägs och den är så spännande.

I går kväll kikade vi på en komedi som heter Pineapple Express. Länge undrade jag var alla roligheter i filmen fanns. Var nästan på väg att ge upp hoppet. men den tog sig och de sista 15-20 minuterna var hysteriskt roliga. Hade väl ändå varit önskvärt att hela filmen bjöd på skartt....men man kan inte få allt.

Filmens handling:  En haschrökande dagdrivare blir det enda vittnet till ett mord som begås av en knarkkung  och en korrumperad polis. Med ett pris på sitt huvud, tvingas han nu fly för livet och drar sin förvirrade langare och hans leverantör med sig på ett galet och rykande äventyr.



Jag brukar inte skriva om mode...men nu kan jag inte låta bli. man kan ju inte undgå att se Gina Tricot´s reklam överallt. Just nu ser man den nya moderna Harembyxorna var man än går. Jag kan för mitt liv inte tycka att dom är snygga, och inte ser dom bekväma ut heller. Som jag och dottern konstaterade härom dagen. Det måste väl kännas ungefär som när man går omkring i ett par för små strumpbyxor där grenen hänger nerer vid knävecken.


Underbar dag

Det har varit en lördag med riktigt underbart vårväder. Vi passade så klart på att gå ut och njuta av solen. Vi gick ner till Knalleland. Båda barnen och barnbarnen var där(inte tillsammans). Först träffade vi Stefan och Rebecca....en stund senare sprang vi på Maria, Peter och Matilda. Alla var där för att lyssna på Alcazar som skulle upträda i Knallerian. Vi tänkte också först gå dit för att lyssna på dem...men uppträdandet var en timma framflyttad så vi väntade inte på det. Gick i stället och handlade och tog sedan en promenad hem.

I går var det semifinal i Let´s dance. Nu är finalparen till nästa vecka klara. Det blev Laila och Tobias, dessutom Magnus och Annika. Magnus var väl värd sin finalplats. Han har utvecklats så enormt sedan första programmet. Men alla var ju så bra igår så det hade kunnet bli vem som helst. Kul skall det i alla fall bli att kika på finalen nästa vecka.




Jane Green´s bok Min smala lycka är senast lästa bok. Vad jag tycker om den kan ni se på min hemsida. Länken dit finns här bredvid.



 

Melodifestival 2009 avgjord

Ja det var allt förvåningarnas kväll igår när den finalen i den svenska Melodifestivalen avgjordes. Det var ett grymt och bra startfält som ställde upp. Det var svårt att utse någon direkt favorit. Jag hade nog ändå trott att te.x. Måns Zelmelöw eller Alcazar skulla plocka hem segertrofen.....men det blev som sagt Malena Ernman som kammade hem segern. Lite oväntat. Men låten är inte dålig och Marlena har en fantastisk röst och vi vet ju sedan innan att ibland kan lite ovanliga låtar segra, så förhoppningsvis så kan det gå bra i den internationella tävlingen.  Tvåan Caroline af Ugglas...denna udda artist gjorde ju också dundersucce hos svenska folket. En 2:a plats blev det för henne. Första gången jag hörde låten så tyckte jag att den var näst intill dålig. Men den tar sig ju fler gånger man hör den...så jag kan nog tycka att hon är väl värd placeringen. Man kan ju sammanfatta med att det var de ovanliga låtarnas år.

Så här glada är segrarduon sångerskan Malena Ernman och Fredrik Kempe...som är bördig från Vårgårda lite utanför Borås. Bilden är hämtad från Borås Tidning:


Yes!!!!

Nu är de bästa tre paren kvar till nästa veckas semifinal i Let`s Dance. Tre riktigt bra par. Det kommer att bli grymt spännande de två sista gångerna.

Nästa spännande program att se fram emot är morgondagens final i Melodifrstivalen.  Jag har grymt svårt att säga varken bä eller bu inför det. Flera av låtarna är riktigt bra. Bara att se hur det går.

I går började serien 24 säsong 7 på TV4. Vi hade egentligen tänkt vänta och se den tills den kom på DVD men vi kunde inte hålla oss. Vi kikade på den ändå. Efter att ha sett filmen som släpptes nyligen så var det svårt att motstå att kika på serien. Den började som vanligt grymt bra.

Foton

Igår kväll kom jag på att jag hade en hel del foton i min mobiltelefon som jag inte lagt in på datorn. Jag är väl inte världens flitigaste fotograf....men något kort då och då tar jag. Har länge tänkt köpa mig en riktigt bra kamera, men än har det inte blivit av. Har aldrig lagt över foton från den telefonen jag har nu, men med min hjälpsamme makes support fick jag in bilderna i datorn. Hittade då ett foto med båda mina barn på samma bild. Det är inte ofta som jag lyckas fånga bägge på bild samtidigt. Denna bild är tagen förra hösten när vi var med Marias hund på hundutställning här i Borås.



Jag och maken har varit inne i en period då vi kikat på svenska filmer som vi inte sett på ett tag. Först gick vi igenom samtliga Beck -filmer. Nu det senaste har vi kikat på Noll tolerans, Livvakterna och igår kikade vi på Tredje vågen. Måste säga att svenska filmmakare är ganska ok med att göra denna typen av film. Vi gillar dem i alla fall.


Passade på att ta vara på att det var fint väder ute idag också. Vi tog en lagom promenad. Solen kikade fram men det var ändå lite kyligt. Ser verkligen fram emot lite fler promenade nu när våren nalkas. Det blir för lite av den varan under vinterhalvåret.

Eftermiddag

Har varit en riktigt fin dag. Det har nästan känts som vår i luften. Solen har varit framme och luften har känts så skön.

Vi har flängt runt lite idag. Jag har följt med kära maken både till lasarettet och till vårdcentralen. Han hade tid på båda ställena samma dag. Kanske inte bästa planeringen precis. Men som det ser ut idag får man ta de tider man får eftersom det oftast är svårt att få undersökningstider. Som tur var så var Maria ledig från skolan idag så hon kunde köra till lasarettet. Detta underlättade. Det blev mindre stressigt. Vi hann till och med göra en avstickare till affären.

Glömde

I gårdagens inlägg tänkte jag berätta att jag börjat på en riktigt bra bokserie. Jag har just läst ut första delen i en triologi av Robyn Young. Brödraskapet heter boken. Den handlar om den sista perioden i kortågens mäktiga historia och om Tempelriddarordern. En riktigt bra bok. Har bara den första av böckerna men jag måste definitivt gå och köpa de andra två delarna så snart som möjligt.





3 i veckan v. 11

Favoriter

1. Älsklingssång?
Angie med The Rolling Stones

2. Älsklingsfilm?
Sagan om Ringen-triologin. Välgjord i både skådespeleri och filmteknik.

3. Favoritbok?
Trioligin Handelsmännen och de magiska skeppen av Robin Hobb. Helt underbara böcker.


Grått men inte blött

Ja just så är det idag. Igår däremot var det bara blött och slaskigt. Helt onödigt att det ramlar ner massor med snö som ändå bara slaskar bort.

För några dagar sedan tyckte jag mig höra tranor när jag var ute och gick. Trodde först att jag hört fel men fick bekräftat i tidningen någon dag senare att de första tranorna börjat komma för året. Härligt. Det är absolut ett tecken på att det drar sig mot vår. Och oj vad jag längtar på den.

Vi har varit djurvakt ett par veckor. Stefan har passat exfruns två katter under de två veckorna som hon varit utomlands. Under dessa veckor har Stefan och Rebeccas lilla svartvita hamster Musse varit hos oss. Han är liten och otroligt söt. Hamstrar gör inte så mycket väsen av sig....men nu när han åkt hem igen så känns det allt lite tomt efter honom. Man var allt där vid buren och pratade och gullade med honom....och jag som normalt inte gillar den här sortens djur satt faktiskt och gullade och klappade på honom. Helt otroligt. Men det är allt lagom att låna djur emellanåt. Jag har haft så otroligt många husdjur i mitt liv...både fåglar, katter, hundar, kaniner och ormar. Men nu känner jag att jag gjort mitt på den fronten. Det går som sagt an att vara djurvakt åt barnens djur ibland, men det räcker.

Har funderat ett tag på om jag skulle orka slipa och måla en gammal byrå och ett skåp som jag har. Men jag vet inte om kroppen skulle orka. Det vore så kul att fixa lite fräsch färg på dem och sätta på nya snygga knoppar. Får väl fundera ett tag till och se vad jag kommer fram till.

RSS 2.0