Nu är det nog höst

Det känns allt som höst nu, och det har gjort så några dagar. Temperaturen har sjunkit en aning och nu har det varit nattfrost ett par nätter. Men vädret har varit riktigt hyfsat. Det är skönt såna där fina höstdagar när solen skiner och det är lite kyligt i luften. Det känns friskt på något sätt.

Ännu en bok är utläst. den här gånger är det Fyrvaktaren, Camilla Läckbergs nya bok. Den var verkligen jättebra. Såg även den förasta av Johan Falk-filmern. Gruppen för särskilda insatser heter den. Det var en toppenfilm i mitt tycke. Skall se andra filmen endera dagen.

Idag är det tvättdag. Tänkte hinna med lite städning innan....åtminstone så mycket jag orkar. Senare i eftermiddag skall jag och dottern åka och hälsa på mina kära föräldrar en stund. Det var ett tag sedan jag var där...men å andra sidan pratas vi vid per telefon nästan dagligen. Dom börjar ju bli till åren och man vill gärna hålla koll på att dom mår bra.

Tittar inte så där jättemycket på TV, men ikväll klockan 21 så skall jag i alla fall kika. Då är det säsongsstart av serien Oskyldigt dömd med Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Såg även första säsongen och tycker att serien är riktigt bra. Så den vill jag inte missa.

Ruskväder

Idag har det regnat ända sedan jag gick upp. Ja det har varit en sån där dag då man helst bara vill kura ihop sig under filten med en god bok. Men se det gick inte. Jag hjälpte Maria med att följa med Matilda till doktorn igen. Maria hade åter sådan otur att Matildas läkartid sammanföll med en obligatorisk lektion på högskolan. jag förstår att Maria helst inte vill missa något nu när hon är inne på sin sista termin. Så förutom att det var ett riktigt busväder så gick det bra hos doktorn. Vi fick i alla fall lite mer klarhet i Matildas problem.

Vet inte om någon där ute sett realityserien Svenska Hollywoodfruar...en serie som började förra veckan. Jag har sett de två första avsnitten och jag häpnar måste jag säga. Speciellt en av deltagaran får mig att bara sitta och gapa som en uggla och undra om jag hört rätt. Det är sångaren Paul Anka´s svenska fru. När man hör hennes uttalanden så kan man verkligen förstå varför begreppet "dumma blondiner" uppstått. Jag brukar sällan uttala mig negativt om folk...men den människan verkar dummare än tåget. Där talar vi om en kvinna som bara är intresserad av makt och pengar. De andra två deltagarna är väl något bättre. En av dem är faktiskt uppvuxen här i Borås. Hon är den enda av dem som faktiskt har en egen karriär och ett eget liv. De andra två har gett upp sina yrken och ägnar sig bara åt att sköta markservicen och stötta sina män. Lite sorgligt faktiskt. I första avsnittet sa faktiskt Anna Anka att hon inte hade något val utan hon måste följa sin man var han än åkte. Det är sorgligt att man faktiskt helt ger upp sig själv för någon annan.

Jaha...nu har jag fått skriva av mig en stund så nu tror jag faktiskt att det bli en liten stund under filten med Camilla Läckbergs senaste bok Fyrvaktaren, som jag hunnit halvvägs med.

Söndag med....

....magont. Vet inte vad jag gjort nu....förmodligen ätit något som magen inte tål. Lite för starkt kryddad mat är vad jag tror.

Nu efter sommaren har jag börjat gå på några träffar för sådana som nyligen börjat medicinera mot diabetes. Skall på andra träffen nu i veckan som kommer. har inför denna träff fått testa mig med testare. dessutom kollade dom blodsockret när vi var där sist. Det verkar fungera bra med medicinen. Värdet ligger riktigt hyfsat. Skönt om det fungerar. Måste dessutom försöka röra på mig lite mer. Det är inte det lättaste med en kropp som värker konstant. Men jag går ut och promenerar de flesta dagarna i veckan. Ibland är det tungt....men jag ger mig inte.

Har träffat barn och barnbarn när dom har haft tid. det blir i alla fall någon gång under veckorna...vilket är kul. På tisdag skall jag hjälpa Maria med att gå till doktorn med Matilda. Hon har lite problem med halsen så fort hon anstränger sig. Vi får väl se om diktorn har någon teori vad problemet kan vara.

Det har som vanligt blivit några filmer och böcker sedan senaste inlägget. I filmväg har det blivit: S.I.S. Special Investigation Section, En shopaholics bdkännelser, 17 again och sist men inte minst Fast & Furious.De böcker som jag läst är: Kennedys hjärna av Henning Mankell och Skugga av Karin Alvtegen. Vad jag skrivit om böckerna och filmerna hittar ni på hemsidan. Länken dit finns här på bloggen.
Ett år äldre

Ja igår fyllde jag år. Det tickar på fort måste jag säga. Firar inte något när jag inte fyller jämna år. Gillar egentligen inte att bli uppvaktad så jag har sagt till att det inte behövs. Men alla kan inte låta bli helt. Mina barn och barnbarn kom hit en liten stund föra att gratulera...så en blomma blev det. Mamma och pappa stack till mig en liten present när vi var och grattade min kära dotter, och maken som vet att jag älskar böcker köpte Henning Mankells Den orolige mannen till mig. den fick jag redan förra veckan så den har jag precis läst ut.Barnbarnen är så roliga. När dom var här igår så hörde jag att dom stod på balkongen och pratade med en av Rebeccas kompisar. Så ropade Mailda på mig och frågade hur många år jag fyllde. Var ju tvungen att skoja lite så jag svarade naturligtvis att jag var 25. Maria ropade i samma veva att mormor är 63. Nä det förstod ju Matilda att det var fel så då sa jag till henne att vänd på 25 så vet du hur många år jag fyllt. Rätt som det var så hör jag att dom skriker att jag fyllde 52....och det hördes absolut över hela bostadsområdet. Så nu är min ålder ingen hemlighet längre:).....rackarns ungar.

För några dagar sedan kikade jag på en film som jag väntat att den skulle släppas på DVD. Det var filmen Män som hatar kvinnor.....första filmen som bygger på Stieg Larssons Milenniumtriologi. Jag blev inte besviken. Läs gärna mer om filmen och vad jag tyckte på min hemsida. Länken dit finns här på bloggen.


RSS 2.0