Ännu en månad har gått

Ja snart i alla fall. Herrans vad fort dagarna flyger iväg. Sista april i morgon knappt man kan tro det. Det har ju dessutom varit alldeles underbart vårväder med strålande sol och värme. Har försökt att vara ute så mycket som möjligt. Tänkte faktist på att jag känner mig lite piggare när jag promenerar vilket är riktigt positivt. Synd bara att min bråkiga urinvägsinflammation inte vill ge sig. Har fått en kur till med antibiotika, fast nu en annan sort som skall vara mer effektiv. Hoppas den biter på eländet.

Boken som jag nämnde i förra inlägget är utläst. Den var riktigt bra. Den gav en grym inblick i hur en av Storbrittaniens största mediaikoner levde sitt liv. Har skrivit lite om boken på min hemsida. Länken finns som sagt här på bloggen.

Idag...


....har jag kikat på en av de bästa filmer jag sett på länge. Australia...med Nicole Kidman och Hugh Jackman i huvudrollerna. En enorm film på många sett. Ni kan läsa mer om filmens handling om ni kikar in på min hemsida. Har även sett någrra andra hyfsade filmer den senaste tiden bl.a. Miraklet i st. Anna...som var den bästa krigsfilm jag sett. Man känner sig så nöjd när man får tag i något som man verkligen känner för..


Håller dessutom på att läsa en riktigt bra bok. Diana självbiografin. Boken är inte utläst ännu men än så länge håller den måttet.

i övrigt har det inte hänt några konstigheter i veckan....om man nu inte kan kalla en urinvägsinfektion för något sådant. Jodå det har jag allt åkt på, så just nu går jag på antibiotikabehandling(magens gillar det inte). Blir väl förhoppningsvis bättre snart.

Stefan är den enda av mina ungar som jag träffat i veckan. Han var här och åt igår. Jag följde honom hem efteråt och vi passade på att köpa en glass och äta meddans vi strosade hem i solskenet. Att jag inte träffat Maria beror på att hon varit ute på praktik hela veckan. Hoppa jag ser en liten skymt av henne någon dag i helgen. Har i alla fall hört hennes röst per telefon i veckan. Alltid något :)

Vädret har varit underbart och är fortfarande. Det skall tydligen vara varmt och skönt ett tag till. Idag var det faktiskt första gången i år som jag gick ut utan jacka. Fy sjutton vad skönt. Skall nog försöka fixa ordning på min balkong i helgen så jag kan sitta där och dricka mitt eftermiddagskaffe.

Det har varit....

....strålande fint väder den senaste tiden. Solen har ofta varit framme och det har varit varmt och skönt. Det är underbart att se att det börjar knoppas i naturen och bara på några dagar har gräset börjat bli riktigt grönt och fint. Visst får man mycket mer energi när våren är här. Enda nackdelen(om det nu är en sådan) är att man vaknar väldigt tidigt på grund av ljuset. men å andra sidan så får man ut lite mer av dagarna tack vare det.

Har så klart varit ute en hel del nu när vädret varit fint. Har även hunnit med att läsa ut en bok och kikat på en jättebra film.(för intresserade gå in på min hemsida). Kan nog konstatera att jag och gubben är inne i en musiklyssnarperiod. Vi har köpt lite mer nytt på den fronten sedan förra inlägget. Denna gången är det några hårdrockskivor som vi utökat vår samling med. Två skivor med Iron Maiden och en med Cinderella. Riktiga kultplattor. Vi var även i Knalleland ihop med barn och barnbarn härom dagen. Det var kul. Barnbarnen är alltid så roliga och mysiga. Jag blir så glad åt att träffa dem.

Påskafton

En strålande fin påskhelg så här långt. Underbar temperatur och strålande sol. Bättre kan det inte vara.

idag är det första dagen denna veckan som jag känner att jag verkligen är avslappnad. Det har varit jobbigt den senaste veckan. Vi fick ju röja i köket för en vecka sedan eftersom vi fick taket ommålat. Det var jobbigt men förde ändå något positivt med sig. Köpte nya lampor och gardiner som åket upp när allt var klart så det blev riktigt fint. Sen har vi haft besök flera dagar denna veckan. Båda barnbarnen och även Stefan var här på måndagen. Tisdagen var det lite städ och handlande, onsdagen var bara ena barnbarnet här....även Stefan den dagen också. Torsdag var det dags för veckans tvätt...massor med tvätt, dessutom en sväng till affären. Stefan var här för tredje gången denna veckan. Igår hälsade Maria och Matilda på en stund. Har tyvärr haft nackvärk och huvudvärk i tre dagar också vilket även det bidragit till att jag känt mig sliten. Det är tråkigt när det känns så här. Jag älskar att ha barn och barnbarn här och det är kul att få rent och fint hemma....men varför måste man bli trött och få ont. Det vore roligare om man slapp.Men som sagt idag känns det riktigt hyfsat. Vi har varit ute i det fina vädret en stund. Jag har kopplat av och läst ut Änglar av Marian Keyes. Det var en riktigt roande bok. Jag har inte kännt mig ett dugg stressad. Så här borde det kännas oftare. Vi har inte planerat något speciellt för dagen. Blir nog bara att vi kikar på något bra ikväll. Vi kanske hugger tag och fortsätter kika på de gamla svartvita avsnitten av den gamla TV-serien Helgonet. Vi har redan hunnit se de första avsnitten och det är kult.På tal om kult....vi har köpt lite gammal musik....vad sägs om detta...go musik att både lyssna och se på. Rigtiga karameller.


Ebba Grön-Box 4 CD+bok+filmen Ebba The Movie


Duran Duran Greatest...2 CD+DVD


Dire Straits/Mark Knopfler Best of....2 CD+DVD


Avslutningsvis vill jag önska alla en rikgigt GLAD PÅSKRSS 2.0