Känns bra.....

....idag trots att det varit urtråkigt väder och det känns som allt går emot mig.

Var hos doktorn härom veckan. Tog i samband med det massor med prover edtersom jag varlt att gå till en vårdcentral som ligger nära hemmet. Har tidigare gått hos en annan läkare men  hans mottagning ligger lite långt från hemmet, och så kände jag att jag inte alltid fick gehör för mina problem. Så jag beslutade mig för att byta. Det var nog ett bra beslut. Nu visade det sig att mina värden på sköldkörteln var inte som dom skulle så jag fick höja dosen på min medicin. Dessutom låg mitt blodsocker för högt. En tillfällighet trodde väl jag. Fick göra om provet igen efter ytterligare en vecka....tyvärr med samma resultat. Så nu har jag fått börja med en svag dos medicin mot diabetes. Blir jag förvånad???? Nej egentligen inte. Båda mina föräldrar har diabetes och det finns i vår släkt sedan flera  generationer. Bara att göra det bästa av siuationen. Att sköldkörteln och daärav ämnesomsättningen inte heller är ok spelar också in. Bara att acceptera och försöka göra det bästa av situationen. Sköter jag mig så kanske jag klarar mig på den medicineringen jag fått nu.

Träffade båda barnen och även Matilda igår. Först var vi och shoppade ihop med Maria och Matilda. Sedan åkte vi hem till oss och tog en fika. Då kom även Stefan dit. Jättekul. Stefan skall köpa en jättefin cykel till rebecca och jag skall skjuta till en slant. Därmed får Matilda ta och fundera på vad hon vill ha....för får ett barn något så skall absolut det andra ochså få. Det är viktigt att man är rättvis mod de små. matilda får fundera till nästa vecka när hon skall vara hos oss ett par dagar. Då kan vi gå och handla.

Har hunnit se nårga filmer igen. Denna gång har jag sett Valkyria, RocknRolla. Wild Child  och Selma. Valkyria var sådär....de andra tre var riktigt bra.
 
     
   

Har läst ut en bok igen. Nu var det En oväntad semester av Marian Keyes. en roande och jättebra bok.


Jag fastnade...

....i en bok alltså.

Efter att jag varit i affären igår så kände jag mig lite sliten. Intog då soffläge och grabbade Jan Mårtenson´s bok Den kinesiska trädgården som jag just börjat på. Där fastnade jag. Oj vad det var svårt att slita sig från den igår kväll. Grabbade den och läste färdigt resten så fort jag vaknat och ätit fukost idag. Så är det förresten alltid när jag läser någon av Jan Mårstenson´s Homan-deckare. Dom är så roande. Har nästan lite dåligt samvete för att jag slöat så....men det skall jag nog inte ha. Jag har ju inga tider att passa och jag behöver absolut koppla av och njuta av sådant som roar mig....och det gör ju verkligen böcker.


Lugn söndag

Ja det känns absolut som en sådan. Har inte gjort mig någon brådska hittills. men snart måste jag ändå ta en promenad till affären och handla några varor som börja tryta.

Förra helgen var vi och besökte min syster. Det händer inte jätteofta eftersom min syster och svåger oftast har så mycket om sig och kring sig. Nu när det blev av så hade vi sådan tur att det var helt underbart väder. Vi kunde således fika och äta en liten tårtbit på deras altan...i det härliga solskenet. Anledningen till tårtan var att min systerdotter skulle fylla 22 år på måndagen. Även mamma och pappa var där så vi passade på att fira mamma också. Hon hade ju fyllt år under veckan och så var det ju mors dag.

Ja mors dag var det ju förra söndagen. Då kom båda barnen hit på fika. En fin blomma fick jag. dom är så söta. Även lilla Matilda var med. Men tyvärr så såg jag inte röken av Rebecca. hon ville absolut leka med en kompis. Hon börja bli så stor och kompisar är jätteviktigt så visst skall man låte dem leka om dom vill.


Har träffat barnen fler gånger under veckan. Maria har varit förbi som hastigast. Stefan har varit med oss ute och shoppat och dessutom har jag varit och hjälpt Stefan att rensa igenom Rebeccas garderober. I fredags åkte jag och Maria och hämtade en cykel hos min systerdotter. Hon fick en ny i födelsedagspresent och behöver inte den gamla längre. Det hämtade jag hem och skall göra i ordning. Har inte cyklat på många år så vi får väl se hur det går. Kan vara ett bra komplement till promenader.

I går var det födelsedagskalas. Barnbarnet Matilda fyllde hela 8 år. Det var ett trevligt kalas och Matilda fick många presenter som hon blev jättenöjd med. Även Rebecca som var hos sin mamma denna veckan kom på kalaset så jag fick träffa båda trollungarna samtidigt.

Hade lite huvudvärk när jag kom hem på eftermiddagen så det var huvudvärkstablett och ryggläge som gällde. Huvudvärken gick över så småningom men jag tog det lugnt och läste och kikade på film resten av dagen. Har precis läst ut boken Ju mer jag ser dig av Louise Boije af Gennäs. Det var en varm och humorisktik bok som handlade om fyra bästisar.Några filmer har vi också hunnit med de senaste veckorna. Vi har sett Cangeling, Taken, CoolMen och Vi hade i alla fall tur med vädret - Igen. Vad dom handlade om och vad jag tyckte om dem kan du se på hemsidan. Alla intresserade hittar dit bland mina länkar här på bloggen.

          

RSS 2.0