Onsdag

Nu har det varit gråtrist väder här i Borås i flera dagar. Man blir så trött utav detta tråkväder. hoppas på en bättring. För min del får det gärna bli snö och några minusgrader. Det är då betydligt bättre än vädret som är nu.

Inga större sensationer har hänt. Har träffat barn och barnbarn några gånger. Tommys bror och lilla brorsdotter har varit här och hälsat på några gånger de senaste veckorna. Tommys bror är som många andra vi känner utan jobb. Allt på grund av det dåliga ekonomiska läget just nu. Det är så tråkigt.

Min kära make som har tidsbegransad sjukersättning sedan många år tillbaka, har varit på en utredning som försäkringskassan begärt. Det är inte hans första. Han har två gånger tidigare blivit utredd på grund av sina många problem i hela rörelseapparaten. Båda de tidigare gångerna har bedömningen blivit att han absolut inte är arbetsför. Detta räcker inte för Försäkringskassan. Eftersom regeringen nu ställt krav så var han tvungen att gå på en tredje utredning. Vad nytt mer än ytterligare försämringar sedan sist som man hittarr denna gång vet jag inte. Detta är verkligen överkurs. Försäkringskassan har verkligen skygglappar just nu. Man kikar absolut inte på individern utan utgår bara efter vad regeringen kräver. Tycker så synd om min kära make(även andra i samma situation). Inte nog med att han mår dåligt ändå....denna ovissa situation gör att han mår ännu sämre. Det är skandal att man angriper människor som mår dåligt.

Läste också i detta ämne att över 700 ärenden där personerna mist sin sjukpenning eller sjukersättning de senaste åren har prövats av länsrätterna runt om i landet. Dessbättre har drygt hälften av dessa fått rätt mot Försäkringskassan och återfått sin ersättning. Även detta visar väl att det görs många felaktiga bedömningar...medvetet eller omedvetet....allt för att spara pengar.

Sen blir man ju inte gladare åt att läsa i tidningen att pensionerna skall sänkas med 4 procent nästa år om staten får som dom vill. Det är inte dom starka och välbetalda som samhället ger sig på utan de sjuka och gamla....de som redan nu har det sämst. Vet inte hur vi skall få stopp på detta elände.

Till något roligare. Har läst ett par böcker och kikat på några filmer. Vilka kan ni se på min hemsida. Länken dit hittar ni här vid sidan.

God fortsättning.....

.....på det nya året får jag väl säga.

Jaha.....2009 började inte som det jätteaktiva bloggåret som jag tändkt mig. har blivit alldeles för lite skrivet hittills. man skall väl inte skylla på att det är för att man mår dåligt...men tyvärr så är ju fallet så.

Tycker ändå...trots smärtor och annat elände att året börjat bra. Jag och Tommy firade en trevlig nyårsafton tillsammans med barn och barnbarn. Vi firade ju 10-årig bröllopsdag till nyår. Tänk vad tiden går fort.

Väderleksmässigt har inledningen på året inte varit jättelysande. Är det vinter så vill jag ha snö och lite minusgrader....men se nåt sånt får man inte hur mycket man än önskar.

Har hunnit med att läsa ut en bok och kika på några bra filmer. Vilken bok och vilka filmer kan ni läsa om på min hemsida....men inte förrän i morgon när jag uppdaterat den. Sen har jag så klart träffat barn och barnbarn. det är ju alltid höjdpunkten i mitt liv. Jag har så goa ungar och småttingarna(som börjar bli stora) är världens mysigaste.

Barnbarnen kan fälla riktigt roliga kommentarer emellanåt. Rebecca hade fått en mp3-spelara av sin mamma. Den gick hon och lyssnade på när vi var ute en dag. Hon plockade ut ena hörluren lite då och då. Till slut kikade hon på mig och sa: - Du farmor- Vet du varför jag tar ut ena hörluren ibland? Det visste jag såklart inte. Då upplyste hon mig om att det var för att hon ville vara social på det ena örat.
Nägon dag senare berättade Maria en rolig episod. Maria och lilla Matilda hade varit på kalas och barnen på kalaset var nog en aning högljudda. Till slut sa Matilda: - Mamma nu vill jag åka hem för jag tror att jag fått tinnitus.

Blir man inte glad av så härliga kommentarer... i alla fall jag blir det. Man får sig absolut ett riktigt gott skatt när ungarna fäller sina härliga kommentarer....det är då ett som är säkert.

Ja jag får väl inte glömma Selma(Marias hund). Hon är också störtläcker. Vi passade henne en dag och det är alltid lika spännande. Hon envisas med att leka jordfräs när hon är hos oss.Hemma hos Maria rör hon aldrig växter som står på golvet....men här skall hon nödvändigt gräva ut jord ur krukorna. Hon hade väl inte hunnit vara här mer än en halvtimme innan hon lämnat ett jordspår efter sig....då var det bara att plocka fram dammsugaren. Vi var tvugna att ställa undan de stackars växterna för att dom skall överleva. Sen envisas Selma med att kasta ner mina kuddar från soffan. Han frotfarande inte sett hur hon bär sig åt...men hon måste kasta iväg dem....det är då säkert. Kuddarna hamnar näligen långt ut på golvet. Ja hon är allt busig den lilla vovven. Men det är ju charmen med hundar....att man aldrig kan vara riktigt säkra på vad dom skall hitta på.

På Tv har det börjat lite roliga program. Körslaget på Lördagarna missar jag inte. Hejar naturligtvis på hemmakören Från Borås....alltså kör Magnus. Hoppas verkigen att dom vinner. Men det är väl tveksamt för jag tror nog att Robert`s kör är favoriter i programmet.

I fredag började så mitt favvoprogram....Let´s Dance. Ett riktigt bra förstaprogram. Bäst i första programmet var absolut Morgan och Helena. Morgan dansade självsäkert och avslappnat. Han hade näst intill perfekt benföring och hade jättebra rörlighet i höfter. Som klar tvåa i mina ögon var Laila och Tobias. Bra koreografi....Laila rörde sig skitsnyggt i takt till musiken och han hade verkligen snygga cha-cha ben. Skall bli roligt att förlja fortsättningen. Blir det som tidigare säsonger så blir det säkert någon som överraskar och blir jätteduktig. Ser fram emot det.

Jaha....några rader blev allt skivna idag. Dags för att sova. Klockan mycket(23.50).

RSS 2.0