Snart en månad till

Ja just det även maj månad är snart till ända. Får väls säga att våren har vartit väldigt härlig. Den har bjudit på många fina solskensdagar, vilket är så skönt. Som sagt så börjar sommarmånaderna alldeles snart. Vi får väl hoppas på en lagom varms och fin sådan. Ja nu har snart barnbarnen sommarlov. Bara någon vecka kvar innan skolan slutar för i år. Till hösten börja dom små i 2:an och 4:an. Inte klokt faktiskt. Matilda fyller dessutom år om ett par veckor så då blir det kalas av. Har redan varit och inhandlat födelsedagspresenter.

Vi har väl inte gjort så mycket speciellt det senaste. Vi har träffat barnen en del. Jag var ute och shoppade tilsammans med både Maria och Stefan härom dagen. Vi försöker komma oss ut och gå så ofta som möjligt. På tisdagar passar vi grannens lilla hund, vilket faktiskt är jättetrevligt. även Marias vovve Selma har varit här en dag på besök. Grannens hund var så lugn de första gångerna....men nu börjar hon busa liksom Selma. Båda hundarna har en förmåga att krafsa ut jord ur mina golvväxter. Det är väl mindre roliigt. Tur att det finns dammsugare :).

Har hunnit läsa ett par böcker: Målarens döttrar av Anna-Karin Palm och Här och nu av Elisabet Andersson. Två riktigt hyfsade böcker.

  
  

När det fäller filmer så är Transporter 3 den senaste....ja förutom några gamla som jag sett om. Transporter 3 var en riktigt bra actionrulle liksom de två tidigare. Jason Statham är ju en mysig skådis som gör denna rollen bra.Stefan skickade bilden nedan till mig. Den och fler fräcka bilder har Rebecca gjort. Det finns visst något där man kan lägga in sin egen bild och få jättehäftiga motiv. Frågade Stefan hur hon gjort men han visste inte. Jag skrattade och påpekade för honom att snart är det han som får fråga Rebecca hur han skall göra saker och ting på daorn istället för tvärt om. Barn lär sig ju så fort.Mysig bokhelg

Igår hade vi städdag. Eftersom både jag och Tommy lätt får ont i kroppen vid ansträngning så försöker vi att städa några rum åt gången. Men det får alltid åt pipsvängen. När jag väl har börjat så har jag svårt att sluta. Trots makens protester och varningar så röjde jag på allt för mycket och naturligtvis straffade det sig. Efter att även haft besök av Stefan och Rebecca en stund på eftermiddagen igår så kom nack och huvudvärken så sakta krypande. Det var bara att inta soffläge och ta det lugnt resten av dagen. Faktum var att efter någon timmas vila så kändes det bättre. Men jag har tagit tillfället i akt och njutit av att vila kroppen resten av helgen så även idag.


Igår kväll kikade vi på film. Vi såg Chihuahuan från Beverly Hills. Det var en underhållande varm och mysig film om en snobbig och uppstudsig liten överklasshund som på en semestertripp kommer på villovägar.

 

Har under min slöhelg även hunnit läsa. Först läste jag ut Nattskärran...en riktigt bra kriminalroman av Kjell Eriksson. Hann inte mer än avsluta den innan jag påbörjade Babyfeber av Jane Green. Den var en härlig, varm och roande bok om förhållanen, vänskap, karriär och barn.

Det blir nog inget vettigt gjort i kväll heller utan det blir nog en film till. Få se vilken.


1:a maj

Man maj måne, jag kan lura dig till skåne brukar det ju heta. Jag tror nog att jag klarat mig från att bli lurad idag....dagen är inte slut än så än är jag inte säkert. Kan i alla fall säga att 1:a dagen i maj bjudit på underbart väder. Det sägs att det skall bli lite kyligare...men vi får väl se. Det är ju grymt torrt ute så några droppar regn behöver allt komma.

Träffade min kära dotter som hastigast. Hon var i Knalleland och letade kläder åt Matilda. Vi träffades där eftersom Matilda skulle få en helgpeng. Någon Matilda var inte med...hon var hos en kompis(som vanligt). Matilda....ja förresten båda barnbarnen har flera kompisar som dom ofta är tillsammans med. Det är kul för dem. Men man märker ju att det blir inte alls lika ofta som man ser till de små....och värre lär det väl bli ju äldre dom blir. Det är så mycket som drar, kompisar, fritidsintressen...ja en hel del. Men det är tidens gång, bara att acceptera. Man får se tillbaka i tiden och då inser man att det var likadant när man själv var barn och ungdom.

Man skall inte bli irriterad på folk....men ibland kan man inte låta bli. Det är lite jobbigt när man på natten ligger i sin säng och har svårt för att somna. När man äntligen lyckats slappna av och somnat in så väcks man lika bryskt av någon granne som rusar in i trappuppgången....springer uppför trapporna och sen fullkomligt vräker igen lägenhetsdörren. Bor man i ett hus som är så extremt lyhört som vårt så kan man inte undgå att vakna av detta. Man lyckas till slut somna om och vad händer då....jo då kommer nästa obetänksamma granne och gör precis samma sak. Ibland undrar man hur folk är funtade. Tänker dom alls på att alla faktiskt inte är uppe dygnet runt utan att vissa faktiskt vill sova nattetid....eller skiter dom fullständigt i allt. Tycker att det är så respektlöst att inte tänka på att vara tyskt när man kommer hem mitt i natten.  Vad göra....är väl bara att försöka stå ut.

Vi har sett på en hel del filmer den senaste tiden. Tycker att det har kommit ganska många som är bra. Idag kikade jag på Twilight...en av de bästa vampyrfilmerna jag sett. Förstår att den har slagit publikrekord. Bra foto, bra story, lysande skådespelarinsatser. Lite annorlunda för att vara i den genren....men ruggigt bra.


Jaha...det var väl allt för nu. Skall slå mig till ro med en bok en stund....vad som händer sen vet jag inte än.

RSS 2.0