Hyllning till den svenska sommaren

Pialotta har som tema denna vekcan en hyllning till svensk sommar.

När det gäller musik med anknytning till sommaren så finns det hur mycket som helst att plocka utav. Håll till godo. Nedan har ni mitt bidrag.
Tre sekunder


Roslund & Hellströms
superbra bok Tre sedkunder är utläst. Författarduon skriver fantastiskt bra och boken var otroligt spännande. Det är en fantastisk historia som knyts samman på ett mycket intrigfullt sätt. Människor på både höga och låga positioner i sammhället är inblandade i denna otroliga deckare / thriller.

Handling: Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt. Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblicket han avslöjas blir lika farlig för båda sidorna. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Underbar film!!


Vi har kikat på Disneys härliga film Trassel. En härlig tolkning av historien om Rapunzel. Filmen var fint gjord och fantastiskt rolig. Min favorit i filmen är absolut hästen Maximus...bästa hästen ever!!!!

Handling: När kungarikets mest eftersökte och charmige tjuv Flynn Rider, gömmer sig i ett mystiskt torn väntar han sig knappt att möta Rapunzel, en vacker och slagfärdig tonåring med otroliga superkrafter i sitt 20 meter långa, gyllene hår.Tillsammans ger sig det omaka paret ut på en fartfylld resa med oväntade hjältar, skratt och spännande äventyr.

Talande texter / Stora musiker vi minnsPialotta på http://kafferasten.blogg.se vill att vi skall plocka fram någon stor musiker med talande texter. Jag kände verkligen att Evert Taube är en lämplig kandidat. Varför??? Jo jag tycker att han skrev låtar med texter som både var fina och lätta att ta till sig,  och dessutom har man sjungit hans melodier så oerhört många gånger. Håll till godo.


Väldigt okey

En film som jag såg igår är Sinners and Saints, en tuff action med en pumpande handling, av William Kaufman(The Hit List). I huvudrollerna ser man bl.a. Sean Patrick Flanery och Tom Berenger. Filmen handlar om en tuffing till New Orleans-polis vid namn Sean Reilly. Han har drabbats av en personlig tragedi och har sett allt stadens brutala baksida har att erbjuda. När han blir omplacerad för att hjälpa till med en utredning som kretsar kring en rad mycket grymma mord, så kommer han en politisk skandal på spåren.

Jag gillade verkligen filmen. Skådespeleriet är riktigt bra och filmen är fartfylld, precis som en action skall vara.


ÄlsklingslåtBjussar här på en av mina absoluta favoriter med Stones.

3 X film

Flera filmer har jag kikat på de senaste veckan, men bara tre som jag tyckte var bra.

Tron Legacy, en Sci-Fi från 2010 med Jeff Briges i huvudrollen var den första. Den handlar om Flynn som är världens strösta spelskapare. Han skickar ut en signal från en dold digital värld. Signalen fångas upp av sonen som bestämmer sig för att rädda sin sedan länge försvunna far. Till sin hjälp har far och son den kvinnliga krigaren Quorra. Dessa tre kämpar för att besegra ondskan i ett svindlande cyberuniversum. Handlingen är supercool, jättehäftiga specialeffekter....ja filmen är helt enkelt jättebra.

 

Nästa bra film var Änglagård - Tredje gången gillt. Jag och min kära dotter Maria hade filmkväll och kikade på denna. Det var egentligen tänkt att vi skulle sett den på bio, men jag mådde inte bra så det blev inte av. Det har gått 15 år sedan förra filmen om Änglagård. I denna nya film reser Fanny, Zac och dottern Alice tillbaka till den lilla byn Yxared i Västergötland. Det är tack vare Alice som dom återvänder. Hon vill veta vad hon kommer ifrån, vill veta sina rötter. Frågan vem som är Fannys pappa blir åter aktuell....och vem är Alice pappa??? Ja frågorna är många!! Älskar verkligen dessa filmer. Är så imponerad Helena Bergström. Hon är en fantastisk skådespelerska.

 

Tredje filmen för denna gång är The Hit List, en spännande action med Cuba Gooding Jr och Cole Hauser i huvudrollerna. Under en blöt kväll på krogen sätter en missnöjd man ihop en dödslista tillsammans med en fullständig främling. Vad han inte inser är att mannen i fråga är yrkesmördare, han tänker verkligen mörda personerna på listan. När han inser detta blir det verkligen bråttom för att försöka rädde personerna han dödsdömt. Skall han hinna  , och hur skall han förklara sig eftersom bevisen pekar på honom själv.

SommaraktiviteterBilden ovan är från när yngsta barnbarnen deltog i Bästa Kompis-fotboll.

Japp...nytt musiktema från Pialotta på http://kafferasten.blogg.se.

Sommaraktiviteter skall vi tänka denna veckan. Idag blev det svenskt från mig....altiviteterna blir sol, bad, skateboard, fiske och fotboll. Håll till godo.
RSS 2.0