Onsdag

Nu har det varit gråtrist väder här i Borås i flera dagar. Man blir så trött utav detta tråkväder. hoppas på en bättring. För min del får det gärna bli snö och några minusgrader. Det är då betydligt bättre än vädret som är nu.

Inga större sensationer har hänt. Har träffat barn och barnbarn några gånger. Tommys bror och lilla brorsdotter har varit här och hälsat på några gånger de senaste veckorna. Tommys bror är som många andra vi känner utan jobb. Allt på grund av det dåliga ekonomiska läget just nu. Det är så tråkigt.

Min kära make som har tidsbegransad sjukersättning sedan många år tillbaka, har varit på en utredning som försäkringskassan begärt. Det är inte hans första. Han har två gånger tidigare blivit utredd på grund av sina många problem i hela rörelseapparaten. Båda de tidigare gångerna har bedömningen blivit att han absolut inte är arbetsför. Detta räcker inte för Försäkringskassan. Eftersom regeringen nu ställt krav så var han tvungen att gå på en tredje utredning. Vad nytt mer än ytterligare försämringar sedan sist som man hittarr denna gång vet jag inte. Detta är verkligen överkurs. Försäkringskassan har verkligen skygglappar just nu. Man kikar absolut inte på individern utan utgår bara efter vad regeringen kräver. Tycker så synd om min kära make(även andra i samma situation). Inte nog med att han mår dåligt ändå....denna ovissa situation gör att han mår ännu sämre. Det är skandal att man angriper människor som mår dåligt.

Läste också i detta ämne att över 700 ärenden där personerna mist sin sjukpenning eller sjukersättning de senaste åren har prövats av länsrätterna runt om i landet. Dessbättre har drygt hälften av dessa fått rätt mot Försäkringskassan och återfått sin ersättning. Även detta visar väl att det görs många felaktiga bedömningar...medvetet eller omedvetet....allt för att spara pengar.

Sen blir man ju inte gladare åt att läsa i tidningen att pensionerna skall sänkas med 4 procent nästa år om staten får som dom vill. Det är inte dom starka och välbetalda som samhället ger sig på utan de sjuka och gamla....de som redan nu har det sämst. Vet inte hur vi skall få stopp på detta elände.

Till något roligare. Har läst ett par böcker och kikat på några filmer. Vilka kan ni se på min hemsida. Länken dit hittar ni här vid sidan.

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Godmorgon! Vad trist att behöva bråka med FK, har de kommit till beslut 2 ggr innan så lär ju den tredje gången bli detsamma. Så tråkigt nu med all arbetslöshet. Man hoppas att marknaden snart skall bli bättre. Jag vill inte ha snö.. jag vill ha vår nu ;) kram

2009-01-22 @ 08:40:19
URL: http://www.metrobloggen.se/nett

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0