Massor med snö

Ja hua då. Vi har fått mycket snö det senaste dygnet. Nu är det tungt att gå ute. Vi var ute och traskade igår, sen fick Tommy ge sig iväg för att hjälpa Stefan. Han råkade gå lite olämplig väg så han fick pulsa i snön. Snacka om att den stackaren har ont i ryggen idag. Måste ändå skratta lite åt honom. Han var så stel i morse att han knappt fick på sig sockarna. Jag erbjöd snällt min hjälp...men herregud vad den karln är envis. Han skulle klara det själv och tvingade i stort sett upp benet samtidigt som han morrade att han definitivt inte var handikappad :) Sockarna kom på i alla fall....av ren envishet :)

Ny bok utläst. Nu var det Laura Lippmans bok I spindelns nät. från 2007. En inte allt för bra bok i mitt tycke. Den kändes tungläst och torr.Tre filmer har jag kikat på den senaste veckan. Först kikade vi på Land of the Lost, en halvrolig komisk äventyrsfilm från 2009. En del kul sekvenser, men den kändes något överdriven och hysterisk i övrigt. Nästa film i raden var Aliens in the Attic. Denna barn/familjefilm var däremot jätterolig. Några barn som upptäcker några knähöga Aliens på vinden. Där var så många höjdpunkter i denna film. Man fick helt klart använda skrattmusklerna flitigt. Mest hysterisk var en av tösernas pojkvän som både blev utsatt för Aliens och de andra ungarnas spratt. Sista filmen för denna gång var State of play. En grymt bra thriller i politisk och journalistisk miljö. Huvudrollerna spelades av Russel Crowe och Ben Affleck. Dom gjorde sina roller grymt bra.

   

   

Bara snö

Nu har vi haft en lång och kall period. Det sägs att det är den längsta perioden med snö och kyla sedan 1987. Än verkar det inte vilja ge sig. Nu är det verkligen snöoväder. Här i Borås har snön fallit hela dagen. En dag då man helst velat vara inne. Men vi behövde ge oss ut i snöeländet. Några matvaror hade tagit slut så det var bara att ge sig ut och traska. Såg ut som en snögubbe innan jag var hemma.....och ont i fötterna hade jag som vanligt. Kära sonen Stefan fick hålla sig inne idag. Han har ju problem med gången och balansen efter stroken han hade för många år sedan. han har gjort några rejäla vurpor tidigare vintrar så han tar det försiktigt med utgång när det är sånt här busväder och dåligt väglag. Min kära dotter Maria har sladdat runt på vägarna istället....inte kul det heller.

Ja det där med fötterna är ett stort problem. Jag får sådan vansinnig värk när jag går. Nu har dessbättre min diabetessköterska skickat en remiss till ortopedtekniska för utprovning av skoinlägg. Hoppas att det blir bättre med sådana, för det är så jobbigt att inte kunna gå ordentligt. Som jag skrev i förra inlägget så har vi köpt en ny motionscykel. Det var det bästa vi gjort på länge. Jag cyklar en stund i stort sett varje dag. Det känns så skönt. Hoppas att det har effekt på både flåset och vikten. Nu när jag har problem att gå så var det välbehövligt med cykeln.

Fortfarande så har vi kallt inne. Nu är jag lagom irriterad på vårt hyresbolag. Vi har så kallt och dragit i lägenheten. Dom lovar och lovar att åtgärda problemet men inget händer. Vi har ringt om detta flera vintrar...denna vintern massor med gånger. nu har dom kommit så långt att dom konstaterat att något fel är det. Det skulle kommit någon hit och åtgärdat detta för länge sedan. Denna någon lyser fortfarande med sin frånvaro. Det är så dålig stil och jag är så arg. Har mått dåligt och haft värk hela vintern på grund av detta. Fastighetsskötaren lovade till och med att komma hit för några dagar sedan men han struntade i att komma och har inte hört av sig heller. Idag var jag så arg så nu har jag kontaktat högste chefen på bostadsbolaget. Skall bli roligt att se om det har någon effekt. Väntar med spänning.

Sedan sist

Nu har jag inte skrivit sedan i fredags så nu är det hög tid. Något har väl hänt sedan dess.

På lördagen var vi hemma hos Maria och grattade henne på grund av hennes examen. Vi blev inte så många som det var tänkt eftersom några var sjuka. Men det var så trevligt. Tror absolut att även Matilda var nöjd. Hon fick leka av sig ordentligt. Min galna syster fick utlopp för sina leklustar. Hon och Matilda plockade upp alla Matildas mjukisdjur för dom skulle vara med på kalaset. Det var en ganska stor skara mjukisar som deltog. Sen lekte dom Let´s Dance med mjukisarna. Det är bara att konstatera att det verkligen är på tiden att min kära syster skall få ett barnbarn....för det behöver hon verkligen. Babyn kommer till sommaren så det lär väl dock dröja innan hon kan leka några vilda lekar med den lillla/lille. men tids nog så får hon göra det.

På söndagen var vi och besökte Tommys lilla systerdotter Sofie. hon har fyllt 6 år så vi var där och grattade. Det blev med andra ord en hel del kalas i helgen.

Det har en längre tid känts lite motigt med motion eftersom jag får så ont i benen om jag skall promenera raskt. I går bestämde vi oss för att nu göra slag i saken och köpa oss en ny motionscykel. Vi har inte haft någon på ett par år. Vi köpte en riktigt bra sak. Det var massor med finesser och många program att ställa in på den. Nu har jag således 2 dagar i rad lite smått börjat träna på cykeln. Det känns riktigt bra. Det är ett jättebra komplement till mina promenader. Vore bra om det ger effekt både med viktnedgång och bättre flås. Även Tommy tänker använda motionscykeln och även han har cyklat två dagar nu.

Idag åkte vi och mötte upp Matilda vid hennes skola. Det var dags för den andra svininfluensasprutan. Varken Maria eller Peter hade möjlighet att ta ledigt så jag och Tommy åkte dit istället. Matilda var verkligen jättemodig. Hon var allt ordentligt nervös men hon fixade sprutan mycket bättre än förra gången. Tur att det är klart så nu slipper hon nålstick på ett par år åtminstone.

Tittar inte så ofta på TV, men på måndagar har jag börjat följa serien Familjen annorlunda. Den handlar om 3 familjer med 7, 8 respektive 10 barn. Det är jättekul att kika på. Jag blir så imponerad över hur dessa föräldrar fixar så många barn och ändå verka vara så koollugna som dom är. Det verkar vara sådan härlig stämning i dessa familjer. Jag vet inte om jag hade fixat detta. Kommer ihåg hur jobbigt det kunde vara ibland när barnen var små och min exmakes äldre barn också var hos oss. Jag kände mig helt slut vissa dagar.

Har hunnit läst ut en bok sedan sist. Denna gången var det Musselstranden av Marie Hermanson. En otroligt fin och välskriven berättelse.
Två gamla filmer till har vi kikat på. Denna gången blev det Cradle 2 the grave från 2003. En jättecool film med Jet Li och DMX. Även i den andra filmen var DMX med. Där spelar han mot Steven Seagal i filmen Exit Wounds från 2001.


 


Examen

Ja nu har min kära dotter tagit examen efter att i 3 1/2 år studerat pedagogik. Jag är jättestolt över henne. Hon har kämpat så hårt och det har gått så bra. Vi var med henne på sermonin i förmiddags. En högtidlig stund för de nybakade lärarna. Lilla Matilda skötte fotograferingen. Hon tog flera kort på sin kära mamma under sermonins gång. Nu väntar bara att fira henne också, men det blir tilsammans med släkten i morgon.

Jag har bara tagit det lugnt under resten av dagen. Har surfat runt på nätet, läst och kikat på TV....då främst Let´s Dance. Det var ju andra programmet i serien idag. Jag tycker att de flesta dansare redan är så himla duktia. Det är svårt att utse en favorit riktigt ännu, men skulle jag välja några par så blir det i så fall Agneta Sjödin och Tobias Karlsson eller Claudia Galli och Tobias Wallin. Båda dessa par har gjort riktigt bra ifrån sig hittills. Men jag måste säga att jag även är imponerad av Gudrun Schyman. Sin ålder till trots så dansar hon riktigt bra. Ja idag var det lite mer allvar. Första paret att lämna programmet utsågs idag. Tråkigt att någon måste lämna, men sådana är spelreglerna. De som då fick lämna blev Viktoria Sandell Svensson och Anders Jacobsson. Var det ett riktigt val???? Jo det tycker jag nog. Även om även hon var duktig så var hon ändå bland de sämsta. Ser fram emot kommande fredagar, för det är ett underbart roligt program att kika på.

Nu är jag trött och sliten och det är hög tid att sova.

Natti natti alla läsare.

Varmare

Ja både inne och ute. Nja...det var nog lite överdrift. Ute har det varit lite mildare idag. Riktigt skönt faktiskt. Inne är det varmare i två rum. Vi har ju så kallt och gräsligt drag i vår lägenhet. Det har varit så jobbigt nu den här kalla perioden som varit, En fastighetsskötare från bostadsbolaget var här innan jul och kollade detta. Dom tror att det är problem med ventilationen. Det skall komma en snubbe som kan sånt hit...men än har vi inte sett röken av honom. Nu var det även så att i båda sovrummen så har vi haft kondens mellan rutorn så igår kom glasfirman hit och bytte glas. Och döm om vår förvåning. Vi kände genast att det drog mycket mindre efter dom bytt rutor. Det verkar som om kylan hos oss beror på fönster av dålig kvalite. Faktum är att även glasmästaen som var här påpekade att det var riktiga skitglas som satt i. Nu fick jag inte tag i faskighetsskötaren idag, men han skulle ringa. Det vore illa om det visar sig att det beror på rutorna. Kan bli kostsamt om dom måste byta alla. Vi är ju inte dom enda i huset som har problem med kyla och drag utan det är i stort sett alla hyresgäster i huset. Vore i alla fall bra om dom kan göra något åt problemet. Det är inte roligt att behöva frysa inomhus.

Ja som sagt...det var mildare ute idag. Vi gick ut en sväng eftersom vi ändå måste gå och handla. Det var faktist himla gott ute. Men mildare vill jag inte ha. Vintern får allt vara kvar ett tag till. Vore tråkigt annars.

Måste ta mig en kik i garderoben. Vet inte vad jag skall sätta på mig i morgon förmiddag. Jag skall följa med på min kära dotters examenssermoni. Hon har nu gått färdigt sina 3 1/2 år på Högskolan och är nu färdigutbildad Förskollärare. Sermonin är i morgon klockan 11. Jag är så stolt över henne. Hon har varit så duktig. Sen blir det lite examensfest...men den blir först på lördag. Då samlas släkten för att uppvakta henne. Det blir kul.

Vi är inne i en period då vi kikar på lite gamla filmer. Det är kul...speciellt om det var ett tag sedan sist. Nu senast såg vi Bad Boys och Bad Boys 2. Dessa gilmer gjordes 1995 respektive 2003. Två grymt roliga filmer med de superhärliga skådisarna Will Smith och Marin Lawrence. Filmerna bjöd på många goa skratt.
 

 

Skratt blev det också när jag läste boken Kär och galen av författarinnan Jennifer Cruise. En varm och humorisktisk bok och att bryta upp, om kampen att hitta en ny älskare och mycket annat skoj.

 


Nu är julen ute

Ja idag har jag städat bort alla julsaker. Det känns å ena sidan skönt men samtidigt lite tråkigt. Jag gillar verkligen julprylar så jag drar på det in i det längsta. Men nu är det gjort. Tur att det är mindre än ett år kvar tills jag får plocka fram dem igen.

Mitt i allt stök så har båda barnbarnen varit här. Matilda kom redan på morgonen. Maria hade en heldag på Högskolan idag. Dom håller på med sluttampen på examensarbetet. Hon tar examen nästa fredag. Det var därför Matilda var här idag. Rebecca kom hit någon timme senare för att leka med Matilda. Dom hade jättekul, så även jag. Dom är så goa och så roliga så det är en fröjd att ha dem här. Dom hittar på massa roligheter och hyss hela tiden. Även Stefan dök upp lagom till maten. Så vi hade med andra ord fullt runt matbordet idag. Trevligt, Trevligt!!!

Nu när det snart är kväll, stöket är klart och alla har gått hem så kännr jag att jag är jättetrött. Det blir nog en skön kväll under en filt i soffan, först med en god bok och senare med någon film eller lite TV.

På tal om bok och film. Guldkalven av Helene Tursten är utläst. En spännande och klurig bok från början till slut.När det gäller filmer så har jag inte sett några nyheter ännu i år. I går såg vi två filmer. Vi såg Tomb Raider - Lara Croft och uppföljaren Tomb Raider 2 - Cradle of live. Det är de två filmerna om hjältinnan från TV-spelen med samma namn. Angelina Jolie  spelar huvudrollen i filmerna. Det är två jättebra och spännande äventyrsfilmer från början av 2000-talet.

 


Motion.....

.....ja det är vad jag behöver. Inte för att jag inte rör på mig alls....för det gör jag. Men det borde vara mer. Det blir mest promenader i nuläget. Dessa promenader är alldeles för korta i min smak....men mina fötter vill inte att dom blir längra. Jag kan väl säga att jag är lite oense med mina fötter, jag vill gå långt men fötterna säger ifrån med värk efter en liten stund. Jag envisas att traska på så länge jag står ut, men till slut så segrar fötterna. Sååå irriterande!!! Men jag ger inte upp. Jag skall vinna över fötterna, så det så.

Borde börja träna i någon annan form också. Vi har ett gym 5-10 minuters gångväg hemifrån. Får undersöka vad dom har för träningsalternativ där. Kanske vore något att försöka komma igång med igen. Det var några år sedan. Tills dess får jag kämpa mot mina fötter med promenader.

Over and out.

Jag fryser

Jag älskar verkligen vinterväder. Det är både vackert och skönt. Klär man bara på sig ordentligt så är det helt okey att det är kall. Men inne skall man inte behöva frysa. Men det gör vi här hos oss. Vi har frusit hela vintern. Vissa element är inte riktigt varma, det drar och det är svinkallt på golvet. Bostadsbolaget har försökt fixa elementen men det fungerar inte riktigt. Draget skall någon ventilationssnubbe försöka fixa. Han kommer först efter helgerna. Det har varit en lång väntan då man fått palta på sig ordentligt inne för att inte få köldskador. Det är bedrövligt helt enkelt. Det var samma visa förra vinter men då tog dom inte problemet på allvar. Nu skall dom i alla fall göra något...men det har inte gått fort att få det åtgärdat.

För att glömma problemen med kylan så får man krypa ner under en filt och läsa eller kika på film. Två gamla filmer såg vi härom dagen. Den ena var en film från 1970 med Sean Connery i huvudrollen. The Molly Maguires hette den. Den andra var Ung rebell en klassiker från 1955 med James Dean. Två riktigt okey filmer.

 
 

Boken som jag nämnde i förra inlägget är utläst. Brustna hjärtans café av Lolly Winton var det. Det var en alldels bedårande bok. Verkligen läsvärd.

Nu är det sena kvällen och det är dags att krypa till kojs. Något kapitel i en ny bok blir det säkert innan jag somnar.

 

 

 

 

 


2010

Ja efter en lugn och mysig nyårsafton som vi firade tilsammans med Stefan och Rebecca, så har vi nu ett nytt år. Vi åt lite gott, kikade på tv och lyssnade på musik. Rebecca fick värsta dansutbrottet. Hon ser så cool ut när hon dansar nästan hysteriskt. Dessutom sjunger hon hela tiden. Det jag blir förvånad över är att hon  sina 10 år till trots, kan texter till massor med låtar, även såna som är från 80-talet, och dessutom på engelska, utantill. Inte dåligt. Rebecca såg så rolig ut. Hon hade klätt sig i en jätttesnygg svart finklänning och i pannan hade hon ett Hello Kitty-plåster. Hon hade lyckats få ett dörrhandtag i pannan, därav plåstret. Otur , otur!!! Under kvällen fick Tommy spader. Helt plötsligt fick han för sig att börja prova gamla kläder som han sparat. Det tilltaget slutade med att vi skrattade hysteriskt, framför allt när han försökte trycka in sig i ett par gamla skinnbyxor som han hade för ca 10 år sedan. Det såg så hysteriskt roligt ut. Dom såg ut som en kroppskondom på honom. Han har lagt ut en hel del sedan han använde dem sist. Så att kunna knäppa dem var det inte tal om. Vid 12 slaget gick vi över till grannens tomt och kikade när dom skjöt upp raketer, sedan följde vi Stefan och Rebecca hem. Det var riktigt skönt med en liten promenad mitt i natten. Det var kallt och vitt....en riktigt fin nyårsnatt.

Jag och maken konstaterade att sista delen av förra året faktiskt var riktigt bra. Vi har båda varit hyfsat friska, vi har umgåtts med människor vi håller av och vi har framför allt haft roligt. Det är så mycket värt.

Jag gav inga direkta nyårslöften. Men däremot sa jag vad jag skulle försöka åstadkomma under året. Bättre att gå ut försiktigt så man inte blir besviken.

Idag har Maria med sambon Peter och lilla Matilda varit här och ätit. Visst jag glömde Selma. Deras franska Bulldogg var ju med. Hon hade skadat tassen aningen på vägen in så henne fick dom plåstra om. Hon såg så rolig ut den stackaren. Först vågade hon knappt sätta ner den omplåstrade tassen och försökte få bort det som satt där. Men efter en stund skuttade hon omkring och hade totalt glömt bort att hon hade något på tassen. Matilda hade med sig en lila apa som hon nu haft några år. Apan hade en överraskning åt mig. I apans hand hade Matilda trätt in en teckning som hon gjort. Den var jättesöt. Den föreställde apan som baby. Matilda var så söt idag. Hon hade en jättesöt rosa kjol med en matchande skjortaoch svarta strumpbyxor. Det var jättetufft måste jag säga. Men å andra sidan...Matilda är alltid tufft klädd.

Lite bokprat får det väl också bli. Just nu håller jag på att läsa en jättemysig bok som heter Brustna hjärtans Café, av Lolly Winston. En bok som handlar om en 36 årig kvinna som blivit änka. En otroligt härlig bok som jag kan rekomendera.


 
Nu blir det någon kvällmacka och lite film som avslutning på dagen.
 


RSS 2.0